Egyéni kép beállítása facebook bejegyzéshez

opengraph

Egyéni kép beállítása facebook bejegyzéshez

Bejegyzéshez kapcsolódó kép arányai

Még egy egyszerű facebook hirdetésnél is figyelned kell néhány dologra, ilyen például a kép arányainak pontos meghatározása. A facebookra szánt képek mérete 1200 x 630 px legyen, különben bizonyos területek, esetleg szövegek le lesznek vágna a képről, ami valljuk be, egy fizetett hirdetésnél elég kellemetlen tud lenni.

Egyéni kép megjelenítése Facebook megosztás során

Aki először megpróbált facebook hirdetést feladni, bizonyára szembesült már az alábbi problémával: bejegyzés kiemelésénél, ha esetleg 1-nél több kép van a cikkünkben, nem biztos, hogy megosztásnál az a kép fog megjelenni, amit mi szeretnénk. Ezt ugyan a facebook felületén tudjuk léptetni és ki tudjuk keresni, de ha valaki más osztja meg a gondosan megírt tartalmunkat, nem biztos, hogy veszi majd erre a fáradságot. Ebben az esetben nem releváns kép fog megjelenni a megosztásunk mellett.

Yoast SEO plugin

Erre a problémára kínál megoldást a SEO by Yoast WordPress plugin, melynek segítségével tetszőleges képet tudunk beállítani a postunkhoz. (OpenGraph Image)

Ha sikerült letölteni és feltelepíteni a SEO plugin-t, nyiss meg WordPress adminban a cikket, amihez egyéni képet szeretnél feltölteni. Ha az oldal aljára görgetsz, megtalálod a Yoast beállítási lehetőségeit. Az egyéni kép mellett megadhatsz külön címet és leírást, ami csak a facebook megosztásaidban fog megjelenni.

Ha ezzel megvagyunk, hiába próbáljuk megosztani a cikket, a képünknek még nyoma sincs. Ahhoz, hogy működjön a fenti beállítás, futtassuk a böngészőnkben a Facebook Debugger alkalmazást.

Facebook Debugger

Írd be a bejegyzésed URL-jét, majd kattints a debug gombra.

Kattints a Fetch new scrape information gombra

Ezután a facebook lefrissíti az oldaladhoz tartozó OpenGraph tag-eket és ezután a saját, egyéni képed fog megjelenni a megosztásoknál.

Flamich Gábor

Flamich Gábor

WordPress szakértő, webdesigner

Szakterülete a személyre szabott honlapok és webáruházak készítése, karbantartása és menedzselése. Mindemellett online marketing tanácsadással és kivitelezéssel is foglalkozik.

Flamich Gábor

WordPress szakértő, webdesigner. Szakterülete a személyre szabott honlapok és webáruházak készítése, karbantartása és menedzselése. Mindemellett online marketing tanácsadással és kivitelezéssel is foglalkozik.

All stories by:Flamich Gábor

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót