Webfejlesztés

Ajánlatkérés

A webfejlesztés fogalmába sok minden beletartozik, az alábbi bejegyzésben megpróbálom összefoglalni, melyek azok a részterületek, melyeket munkám során vállalok.

Meglévő honlapok funkcióinak bővítése:

 • Személyre szabott admin felület

  et egyedi mezők és bejegyzéstípusokkal hozok létre, így csak a valóban szükséges menüpontokat fogod látni, mikor szerkeszted az oldalt.
 • Landing oldal tervezése

  online marketing kampányokhoz. Nincs másra szükség, mint egy PageBuilder bővítményre és néhány sor CSS-kódra, hogy a meglévő oldalad egy aloldalából landing page készüljön. Összekapcsolás hírlevél küldő szoftverrel.
 • Hírlevél rendszer integrálása:

  Mindenekelőtt a legfontosabb a hírlevél feliratkozási form elhelyezése, melynek segítségével e-mail címeket gyűjthetünk látogatóinktól. Később ők fogják képezni a célcsoportunk kemény magját, majd egy ügyes hírlevél kampány segítségével könnyebben tudjuk őket vásárlókká konvertálni. Ehhez természetesen nem árt egy szépen megtervezett hírlevélsablon, hogy a leendő ügyfél ne csak a nyers szöveget lássa, hanem élvezettel olvassa el különböző grafikai elemekkel színesített levelünket.
 • Slider

  elhelyezése a főoldalon, ez egy nagy, váltakozó kép, melyre különböző effektekkel beúsztathatunk tetszőleges szöveget. Amellett, hogy látványos, marketing szempontból sem elhanyagolható, hiszen azonnali, lényegre törő információt ad a cég tevékenységéről.
 • Többnyelvű weboldal:

  Beszéled a célcsoportod nyelvét és külföldi piacra rejeszkednél? WPML nyelvváltó modul segítségével weboldaladat teljes mértékben többnyelvűsíthetjük.

SEO szempontoknak megfelelő webfejlesztés

 • Meta leírás, valamint h1-h4 címkék beállítása
 • Logo h1 tagek között legyen a főoldalon, h4 tag-ek között az aloldalakon, továbbá a logo alt tag-je tartalmazza a kulcsszavakat
 • Keresőoptimalizált lábléc: h4 title
 • Menü struktúra kulcsszavakra történő kialakítása
 • Google Webmestereszközök és Google Analytics összekapcsolása a weboldallal
 • Közösségi média integrációja (Facebook, Instagram, Linkedin, stb)

Weboldal sebesség optimalizálása

Google PageSpeed Insights, valamint Gtmetrix általi elemzések alapján javíthatunk a honlap betöltési sebességén:

 • Képek optimalizálása

  Sajnos nagyon sokszor tapasztalom, hogy a weboldal tulajdonosok nem fordítanak kellő figyelmet a képek méretének optimalizálására. Ha 3MB-os képeket töltünk fel minden bejegyzésünkhöz, ne csodálkozzunk, ha a lassú betöltés miatt romlik a felhasználói élmény.
 • Böngésző gyorsítótárának kihasználása

  Amikor megtekintünk egy weboldalt, a böngészőnk automatikusan elmenti a főbb design elemeket, így azokat visszatéréskor nem kell még egyszer letölteni. Ezáltal jelentős sebesség növekedés érhető el.

Rendszeres frissítés

A WordPress motor és valamennyi bővítmény rendszeres frissítése létfontosságú, ha nem akarunk hacker támadás áldozatává válni. Ha már megtörtént a baj, általában kapunk egy „Weboldalát meghackelték” tárgyú email-t a tárhely szolgáltatónktól. Amennyiben nem tesszük meg az azonnali intézkedéseket, a szolgáltató az ÁSZF-ben foglaltak alapján felfüggesztheti a tárhelyünket. A hackerek ugyanis megtalálják weboldalunk gyenge pontjait, és könnyen lehet, hogy nemcsak elérhetetlen lesz a honlap, de akár több ezer spam-et küldhetnek ki a nevünkben.

Aki már szembesült a fent említett szituációval, mindenképpen olvassa el a „Hogyan védekezzünk hacker támadás ellen” című bejegyzést.

Nagyon régi weboldalak esetében, ha a kért fejlesztések kivitelezése nem megoldható, érdemes a honlapkészítés szolgáltatást választani. Ez esetben a meglévő szöveges tartalom nem csak új külsőt kap, a legmodernebb platformokra épül, hanem reszponzív lesz, így mobilon sem romlik a felhasználói élmény.